Enskild-firma.se
Enskild firma - för dig som vill pröva dina egna vingar

Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Fler besökare till hemsidan - så gör du


Internetaffärer nummer 36


Det går inte att komma ifrån att fler besökare är bra för en sajt (även om det snarare är rätt besökare som är mer intressant).

Nu ska du få tips om hur du gör för att skapa den där trafiken du vill ha.

Fler besökare till hemsidan

1. Börja med att skapa en signaturfil som säljer och gör att alla som får e-post av dig blir intresserade av att besöka din sajt.

2. Skriv kommentarer på relevanta bloggar och lägg din länk i slutet av kommentaren.

3. Byt länkar med relevanta sidor som inte konkurrerar med din.

4. Föreslå besökare att lägga din sajt bland sina favoriter.

5. Skriv något bra om någon annans sajt och berätta det för dem – kanske att de vill länka till din sajt där recensionen ligger.

6. Skriv artiklar fulla med ord som du tror att dina möjliga kunder söker efter när de letar efter det du kan leverera.

7. Använd Google Adword-annonser på relevanta nyckelord. Var bara noga med att skapa egna landningssidor för annonserna så att du kan mäta resultatet av fler besökare.

8. Använd ett ”berätta om den här sidan för en vän”-formulär så att dina besökare kan rekommendera andra att besöka sidan också.

9. Sökmotoroptimera sajtens viktigaste sidor så att sökmotorerna har lättare att hitta dem. Ett fantastiskt sätt att få fler besökare.

10. Köp länkar till din hemsida.

11. Köp bannerutrymme på andras sajter – om du kan styra trafiken till en sida som gör att du kan mäta resultatet mot kostnaderna.

12. Skriv artiklar och ge bort dem gratis mot länka till din sajt

13. Försök hitta något smart innehåll som många är intresserade av och se till att det är lätt att länka till det. Ett perfekt sätt att få fler besökare.

14. Ha en länk till din sajt på din Facebook-sida.

15. Köp domäner med felstavningar och peka dem till din sajt direkt.

16. Skapa en e-bok att ge bort gratis på sajten.

17. Skapa en länkring tillsammans med dina kunder och/eller leverantörer som ger er alla mer trafik.

18. Tryck ett fantastiskt skäl till att besöka din sajt på baksidan av ditt visitkort/broschyren/bilen och allt annat du kan trycka skälet på.

19. Om du säljer en egen produkt – skaffa återförsäljare – affiliates – och bygg egna butiker för dem under din egen sajt. Fler besökare kommer till både dina återförsäljares sidor och dina egna.

20. Lägg upp videor om ditt företag men med en annan vinkel på Youtube. Om du säljer blomfrön så handlar din video om hur man odlar perenner och i slutet av filmen kommer din webbadress.

21. Om du har en egen produkt – be sajtägare inom din nisch om de kan vilja recensera produkten.

22. Leta efter en stor sajt inom ditt område och fråga om de vill ha hjälp med innehåll. Du gör det gratis och det enda du vill ha är en länk tillbaka till din sajt.

23. Många forum har plats för betalda annonser – passar det dig så lägg in annonser på de ställen som har besökare inom din målgrupp.

24. Köp utrymme i andras nyhetsbrev eller byt utrymmet mot produkter.

25. Se till så att du har ett domännamn som man kommer ihåg. Om ditt företag säljer brandvarnare och ditt företag heter ”Olles brandutrustning” så är det bra att boka ett enkelt namn som kunder lättare kommer ihåg och som du pekar till din riktiga sajt. Din ordinarie sajt heter kanske Olles-brandutrustning.se men sajten du visar kunderna är brandvarnare.se eller något liknande som är lättare att komma ihåg. Och du kan självklart boka in ett namn för varje produktgrupp du har. Den som skriver in namnet hamnar ändå på din huvudsida.

26. Skriv bra titlar till varje sida så är sannolikheten större att surfare klickar på ditt söksvar än andras.

Där har du lite att börja med för att få fler besökare

Lästips som andra har gillat

Överlevnadshandbok för skilda föräldrar med gemensamma barn

”Separationen kom som en blixt från en klar himmel och jag kände att jag behövde hjälp med att hantera hela situationen. Jag hade svårt för att överskåda konsekvenserna och din bok fungerade som en bra checklista över allt (nåja) som jag borde tänka på. Den underlättade helt klart!
Den har hjälpt mig att se praktiskt på situationen och att tänka klart. Den hjälpte mig att bestämma mig för att sälja mitt hus i och att flytta åter till Stockholm för att komma närmare min son som flyttat(s) till Norrköping. En bra bok som du borde försöka sälja in till alla familjerådgivare! De kan dela ut den till alla skilsmässopar för att undvika onödiga och dyra vårdnadstvister.”

Magnus Jönsson

”Den är tydlig, tar död på ett antal myter, den fokuserar på barnens bästa, och ger mig argument gentemot mig själv och mitt ex att göra vardagen enklare. Den har hjälpt mig med flera vardagssituationer som t.ex. schema och planeringar men framförallt att fokusera på barnens bästa och lägga sitt eget åt sidan. Jag gillar uppställningen, enkelt och översiktligt.”
Marit Fastlund

”Den var konkret, tydlig, lättläst och klargör på ett enkelt sätt hur man kan/bör förhålla sig som vuxen. Kan läsas oavsett vilken "roll" du har separerad/ny partner/fd partner och ger kunskap om hur de genom egentligen sunt förnuft och respekt kan göra det bra för de barn som finns i en sådan situation. Alla föräldrar som ska separera borde läsa denna bok.”
Eva Ödlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotall böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen

Lägg gärna till mig som vän på Facebook

Läs mer om den här sajten här

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Internetaffärer här:

Vill du göra bättre affärer på nätet?
Du får gratis tips som hjälper dig som vill fånga in kunder på nätet, sälja direkt och få koll på det senaste.

Internetaffärer har 17 000 glada läsare som satsar på internet som kanal för sina företag.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av böcker om internet från Bokförlaget Redaktionen.

Läs exempel på tipsbrevet Internetaffärer så du vet vad du får

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Enskild-firma.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
stefan@redaktionen.se | Sitemap